I Danie
Stek siekany z cebulką duszoną,
Roladka drobiowa ze szpinakiem i serem feta,
Roladka drobiowa z suszonymi pomidorami,
Zraz wieprzowy w sosie,
Kieszonka ze schabu z pieczarką i żółtym serem,
Kotlet de volaille,
Udzik faszerowany,
Zraz wołowy – dopłata do szt. 10zł
(Mięsa pieczone 3 szt. na osobę – 5 rodzajów mięs do wyboru)
Dodatki do obiadu:
- Ziemniaki, kopytka, pierogi do wyb. ( mięso, szpinak, ruskie, ser, kapusta)x2szt./os. – dwa dodatki do wyboru.
- Surówki (z białej kapusty, z marchewki, buraczki) – dwie do wyboru.
- Warzywa na ciepło (kalafior opiekany, szaszłyk warzywny, marchewka zasmażana) – jedno do wyboru.
II Danie
Barszczyk czerwony z krokietem i pasztecikiem
Pierogi mix – 3szt./os, (trzy rodzaje pierogów do wyboru)
(jedno do wyboru)
III Danie
Pieczeń z karczku,
Żeberko pieczone,
Szaszłyk,
Golonka,
(Mięsa pieczone 2 mięsa do wyboru)
Dodatki:
Kluski śląskie,
Kapusta zasmażana lub młoda w zależności od sezonu.
IV Danie
Strogonow
Żurek z jajkiem i kiełbasą
Barszczyk czerwony z pasztecikiem i zapiekanką
ZIMNA PŁYTA – PRZEKĄSKI
Patery:
Wyroby naszego wypieku: Karczek pieczony, polędwiczki, boczek pieczony, pasztet z żurawiną, wątróbki w boczku itp.
Nuggetsy z kurczaka,
Tortilla,
Śledź z cebulką i żurawiną, rolmopsy,
Tymbaliki drobiowe i wieprzowe ( galaretki),
Rolada szpinakowa,
Sałatka z ananasem lub winogronowa,
Sałatka jarzynowa w babeczkach.
Pieczywo.
Ciasto (sernik, jabłecznik z bitą śmietaną i cynamonem, krówka, pijak, galaretka, ciasto kruche z sezonowymi owocami) dwa kawałki na osobę
Owoce
Obsługa
Cena kompletu 220zł/os
I Danie
Zupa krem: pomidorowy, brokułowy, z białych warzyw, pieczarkowy, dyniowy i z cukinii,
Rosół z makaronem,
II Danie
Stek siekany z cebulką duszoną,
Roladka drobiowa ze szpinakiem i serem feta,
Roladka drobiowa z suszonymi pomidorami,
Zraz wieprzowy w sosie,
Kieszonka ze schabu z pieczarką i żółtym serem,
Kotlet de volaille,
Udzik faszerowany,
Zraz wołowy – dopłata do szt. 10zł
(Mięsa pieczone 3 szt. na osobę – 5 rodzajów mięs do wyboru)
Dodatki do obiadu:
- Ziemniaki, kopytka, pierogi do wyb. ( mięso, szpinak, ruskie, ser, kapusta)x2szt./os. – dwa dodatki do wyboru.
- Surówki (z białej kapusty, z marchewki, buraczki) – dwie do wyboru.
- Warzywa na ciepło (kalafior opiekany, szaszłyk warzywny, marchewka zasmażana) – jedno do wyboru.
III Danie
Strogonow
Żurek z jajkiem i kiełbasą
Barszczyk czerwony z krokietem i pasztecikiem
Barszczyk czerwony z pierogami – 3szt./os
(jedno do wyboru)
IV Danie
Pieczeń z karczku,
Żeberko pieczone,
Szaszłyk,
Golonka,
(Mięsa pieczone 2 mięsa do wyboru)
Dodatki:
Kluski śląskie,
Kapusta zasmażana lub młoda w zależności od sezonu.
ZIMNA PŁYTA – PRZEKĄSKI
Patery:
Wyroby naszego wypieku: Karczek pieczony, polędwiczki, boczek pieczony, pasztet z żurawiną, wątróbki w boczku itp.
Nuggetsy z kurczaka,
Tortilla,
Śledź z cebulką i żurawiną, rolmopsy,
Tymbaliki drobiowe i wieprzowe ( galaretki),
Rolada szpinakowa,
Sałatka z ananasem lub winogronowa,
Sałatka jarzynowa w babeczkach.
Pieczywo.
Ciasto (sernik, jabłecznik z bitą śmietaną i cynamonem, krówka, pijak, galaretka, ciasto kruche z sezonowymi owocami) dwa kawałki na osobę
Owoce
Obsługa
Cena kompletu 210zł
I Danie
Rosół z makaronem lub zupa krem (pomidorowy, z białych warzyw, pieczarkowy) z grzankami.
II Danie
Mięsa:
Kotlet de volaille,
Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych,
Kieszonka ze schabu z pieczarką i żółtym serem,
Kotlet mielony.
Dodatki:
Ziemniaki,
Kluski śląskie z sosem,
Dwa rodzaje surówek do wyboru (biała kapusta, marchewka z jabłkiem, buraczki),
Kapusta zasmażana lub młoda.
Ciasta (sernik, jabłecznik z bitą śmietaną i cynamonem, krówka, pijak, galaretka, ciasto z sezonowymi owocami) dwa kawałki na osobę.
Obsługa
Cena 90zł/os.
Cena 80zł/os. Przy wyborze zupy krem i rezygnacji z klusek śląskich.